Hurtigsøk:
Været akkurat nå :
La Manga weather:
Temp 27°C
Nyhetsbrev:
Last ned video fra La Manga:
Last ned video for Quicktime Last ned video for Mediaplayer
LaMangaBooking.Com:
E-mail: post@lamangabooking.com
Tlf: +34 622 622 637
Adr: Urb. Puerto y Playa,
Pro. 7, local 1.2 bajo
Km. 12.5
30380 La Manga

Kontortid:
Man-fre: 09-18
Lørdag: 10-17
Søndag(helligdag): stengt
Flyselskap:
Samarbeidspartnere:
Autorisert:
visa mastercard
Aktiviteter

La Manga har ett meget godt utvalg av aktiviteter for liten og stor, spesielt i tilknytning til havet. Det som imidlertid skiller La Manga en del fra andre turistdestinasjoner, er at du selv må oppsøke tilbudene, istedenfor at du ”blir overfalt av selgere som tilbyr deg ulike aktiviteter som dykketurer, vannscooter etc..”

Vi anbefaler derfor at du leser denne guiden godt, og planlegger litt hvilke aktiviteter du ønsker å delta på under din ferie på La Manga.  Slik kan du få mest ut av din ferie, og en perfekt kombinasjon av avslapping og aktiviteter.

Havet

Med hav på alle kanter, er det naturlig at den vakre La Manga halvøyen er ett sentrum for en rekke aktiviteter til vanns. Ikke noe annet sted i Europa kan tilby like gode forhold året rundt som La Manga. Her kan du bl.a. benytte anledningen til å ta dykkesertifikat, eller oppgradere sertifikat du alt har i behaglige Middelhavstemperaturer. Snorkelturer arrangeres for hele familien, man kan dra på havfiske, leie vannscooter og La Manga er ett eldorado for windsurfing og kite.

Dykking

Dykking

La Manga er ett paradis for dykke interesserte, med en rekke spennende steder man kan utforske. Det er flere dykkesenter på La Manga, både i yachthavnen Tomas Maestre og i fiskelandsbyen Cabo de Palos. Disse tilbyr bl.a. halv dags og hel dags utflukter, Padi kurs, snorkelturer for hele familien, vrakdykk og nattdykk. Har du ikke eget utstyr kan dette leies. Er dette av interesse kan du bl.a. kontakte ttp://www.lamangadiveschool.co.uk/ som holder til i yachthavnen Tomas Maestre.

Kite / Windsurfing / bølgesurfing

Kite

La Manga er mekka for de som er interessert i kite eller windsurfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Flere tilbyr kurs i både kite og windsurfing, og vi kan bl.a. anbefale Mas Kite, http://www.maskite.com/, som i tillegg til å arrangere kurs også leier ut utstyr. Dersom du har en drøm om å lære kiteing, er langgrunne Mar Menor det perfekt sted for de som ønsker å prøve kiteing. For de erfarne kiterene finner man spennende utfordringer både i Mar Menor og i bølgene fra Middelhavet. Året rundt er det gode forhold både for kite og windsurfing, og Mar Menor er noen av de beste områdene for kite i hele Europa.

Kite

Det er også mulig å prøve bølgesurfing på La Manga, men gode forhold for dette er det som regel kun i perioder i vinter halvåret.

Vannscooter

VannscooterØnsker du litt fart og spenning i sommerferien, kan vi anbefale vannscooter som spennende moro for hele familien. Det er flere steder som leier ut vannscooter på La Manga, og det kan leies i minimum 20 minutter bl.a. fra Mar Menor stranden ved urbanisasjonen Puerto y Playa. Det er også mulig å leie flere vannscootere å dra på tur i Mar Menor eller Middelhavet, med guide.

Havfiske

FiskeI Middelhavet kan du prøve havfiske, og ikke noe er så spennende som f. eks. en heldags tur hvor man fisker etter tunfisk, som virkelig kan gi fiskeren kamp. Fra yachthavnen Tomas Maestre er det flere som tilbyr charterturer både i Mar Menor, og Middelhavet. Ønsker du havfiske anbefaler vi Big Game Fishing,  www.charterlamanga.com, som holder til i yachthavnen Tomas Maestre som tilbyr alt fra enkle 4-timers turer til heldags turer.

Charter båt / båt leie

Det er flere som tilbyr charterbåt på La Manga som f. eks. kan ta deg med på en solnedgangs tur i Mar Menor, eller spennende heldags turer nedover kysten mot Cartagena. Vi kan f. eks. anbefale en tur ut i Middelhavet for å se på øyene som ligger utenfor La Manga. Det er også flere som leier ut båter, men husk det kreves som regel båtfører bevis, slik at dersom du ønske å leie din egen båt, må du huske å ta med deg dette.

Utleie av kanoer / kajakker

Flere steder på La Manga leier ut kajakker og kanoer fra stranden, og vi anbefaler f. eks. å leie kajakk, for å dra på oppdagelses tur i Mar Menor. Padler man langs La Manga på Mar Menor siden, vil man oppdage mange spennende bortgjemte strender, restauranter og strandbarer. Ønsker man litt større kontraster og dramatisk natur med loddrette fjellvegger og bortgjemte viker, kan en kanotur rundt Cabo de Palos og nedover kysten langs nasjonalparken Calblanque være midt i blinken.

Naturens eget SPA, Mar Menor.

Spa - Mar MenorMar Menors salte og mineralrike vann er kjent i Spania som naturens eget spa. Vannet og den spesielle leiren, virker positivt på en rekke hudplager, i tillegg til en generell helseeffekt. Leiren kan være vanskelig å finne, men f. eks. på Mar Menor stranden ved urbanisasjonen Los Miradores og Seychellene, er det mulig å finne denne leiren. Leiren smører du på hele kroppen, og lar den tørke i solen, før du vasker den av deg i havet igjen.

La Manga Club - SPA og treningsstudio

Spa - La Manga ClubPå La Manga Club finnes også et eget SPA med et flott treningsstudio av høy internasjonal klasse. Her kan du betale deg inn for en dag å benytte både treningsstudio og SPA fasiliteter. Ønsker du å bli behandlet som prinsesse for en dag anbefaler vi sterkt å ta en av de mange SPA behandlingene, med påfølgende tur i boblebad eller steam badstue. Rene treningssenter finner du flere plasser på La Manga

Abity Beach - SPA

Det er også flere SPA tilbud på selve La Manga halvøyen, og vi kan bl. a. anbefale Abity Beach SPA Hotel sitt SPA, som kun ligger ett par kilometer fra yachthavnen Tomas Maestre. For mer informasjon over SPA tilbud på La Manga, kan du også kontakte vårt salgs- og servicekontor på La Manga.

Andre aktiviteter:

La Manga og området rundt tilbyr også andre aktiviteter enn det som man kan finne i tilknytning til havet, og vi har samlet noen som vi kan anbefale.

Go Kart, La Manga

Go Cart

Ønsker man en dag med fart og spenning, anbefaler vi Go Kart La Manga som ligger ved starten av La Manga, ved fiskelandsbyen Cabo de Palos. Dette er ett av de beste Go Kart anleggene i hele Murcia regionen, med en stor bane, og en rekke forskjellige Kart typer for utleie. Mer informasjon finner du på http://www.lamangagokart.com/
Anlegget har tre ulike baner slik at det passer for alle aldre.

Barneparken, Peke Park

Om lag tre kilometer ut på La Manga, på sørsiden av La Mangas eneste høydedrag finner du barneparken Peke Park, som tilbyr en rekke spennende aktiviteter for de yngste, parken passer best for aldersgruppen 3 – 12 år. Ved parken ligger også en spennende minigolfbane.

Sport; tennis, fotball, fotturer, sykling

La Manga er ett eldorado for den aktive, her finnes en rekke offentlige tennisanlegg, bl.a. ved yachthavnen Tomas Maestre. Her kan alle prøve seg på en runde med tennis, og dersom man ønsker instruktører finner man dette f. eks. ved La Manga Club i åsen før La Manga, og ved tennisanlegget som ligger ved barneparken, Peke Park.

La Manga er også ett flott område for den som ønsker å sykle, flere tilbyr utleie av sykkel, og den flate La Manga halvøyen egner seg ypperlig for behaglige sykkelturer. Flere kjente norske sykkel klubber og syklister har tidligere lagt sesong oppkjøringen til La Manga, bl.a. Thor Hushovd.

Ved fiskelandsbyen Cabo de Palos, er det ett flott turterreng for den som ønsker en fottur. Området heter Calblanque , og er en fredet nasjonalpark hvor man kan oppdage bortgjemte strender, og ikke minst få en flott tur i ett spennende terreng.

Hesteridning, opplev solnedgangen fra hesteryggen!

HestTur området Calblanque er utmerket for ridning. Du kan enten ri en tur i det vakre fjell-landskapet, eller bli med på en 3 timers tur til stranden for å bade med hestene (krever rytter med erfaring). Det tilbys også vanlige ridetimer på ridebane med engelsk talende instruktør. Stallen som heter Puntal ligger ved La Manga Club i åsen før La Manga,(ikke langt fra fotball banene til La Manga Cup) for mer informasjon ta kontakt med Legal Spania.

Dagsturer

La Manga er også ett flott utgangspunkt for turer, enten dagsturer eller overnattingsturer for å utforske andre deler av Spania. Det er flotte motorveier både mot sør, nord og inn i landet mot Madrid. Vi har her samlet noen forslag til dagsturer som kan passe for hele familien, samt en vintertur til Sierra Nevada.

Torrevieja

Vel en time nord for La Manga ligger Torrevieja, som er god kjent for skandinaver. Torrevieja er en by med om lag 100.000 innbyggere, og har alt fra spennende restauranter til god shopping. Her finner du også ett flott vannland, som passer for barn i alderen 5 – 14 år.

Murcia, Terra Natura og vannland

Terra Natura

Hovedstaden i Murcia regionen, er byen med samme navn, som har om lag 350.000 innbyggere. Murcia ligger vel en time fra La Manga inn i landet, og kan derfor være svært varm i de varmeste sommermånedene. Vi anbefaler derfor ett besøk til vannlandet Aqua Natura og Terra Natura som er en dyrehage som også egner seg for små barn, parkene ligger vest for sentrum av Murcia, ved motorveien. For mer informasjon se http://www.terranatura.com/Eng/TerraNaturaMurcia

Benidorm, Aqualandia og Terra Mitica

Terra Mitica

Benidorm ligger vel to timer fra La Manga, og regnes av mange som den byen som oppfant ”charterturismen”. Benidorm er vel verdt ett besøk i seg selv, og byen har virkelig blomstret opp igjen de siste årene, etter at den var noe ”sliten” på 90-tallet. Her finner du også flere bra temaparker, og vi kan bl.a. anbefale:
Aqualandia, en av Europas største badeland, med ett flott tilbud for hele familien, og noen av de største vannrutsjebanene som er bygget, se http://www.aqualandia.net/
Rett før du kommer til Benidorm ligger fornøyelsesparken Terra Mitica, som har alt fra spennende berg og dalbaner til fantastiske familieshow, se http://www.terramiticapark.com/ for mer informasjon.

Aqualandia

Sierra Nevada, Granada

Fra du starter bilen på La Manga til du kan stå med ski eller snowboard på bena, i Sierra Nevada er det kun 3,5 timer. Byen Sierra Nevada ligger i fjellet over Grenada, og er en av Spanias beste skiresorter. Vi minner om at det ikke er mange år siden byen arrangerte alpin VM. Anlegget er utrolig godt utbygd, og tilbyr skikjøring fra 2.300 meter over havet opp til nesten 3.300 meter over havet, noe som gir en lang og stabil sesong. Hele anlegget ligger over tregrensen slik at det kan være noe utsatt for vær og vind, men er du der en solskinnsdag er skikjøringen fantastisk, og veldig forskjellig fra f. eks. Norge. Tar du først turen til Sierra Nevada anbefaler vi at du også stopper en dag i Grenada, hvor murerpalasset Alhambra og katedralen bør oppleves!

Sierra Nevada

Shopping

La Manga har ett variert tilbud av shopping, og det største utvalget finner man på søndagsmarkedet i Cabo de Palos, hvor de ulike markedsbodene bl.a. tilbyr frukt, grønnsaker, klær og sko. I 2010 ble det også åpnet ett nytt marked i parken utenfor Marinesco II ved yachthavnen Tomas Maestre. Foruten markedene, kan vi også anbefale en av sko utsalgene til Salvador Artesano, Spanias største skofabrikk som har flere utsalg på La Manga, se forøvrige http://www.salvadorartesano.com/.

Vi anbefaler også en shoppingtur til enten Cartagena eller til Murcia, hvor spesielt Murcia kan friste med meget bra shopping. Ved fotballstadion til FC Murcia, ligger det hele fire store kjøpesentra, med bl.a. El Corte Ingles, Ikea m. fl. Se for øvrig vår guide under shopping.

Tilbud i vinterhalvåret.

Spansk kursDersom du reiser til La Manga på langtidsopphold i vinterhalvåret, er det også ett variert tilbud av aktiviteter. Det arrangeres bl.a. kurs i Spansk og datakurs i tillegg til guidete turer til bl.a. Cartagena, Murcia etc..  For mer informasjon ta kontakt med vårt salgs- og servicekontor når du kommer ned til La Manga. Her kan du også få informasjon om andre turtips og ikke minst spennende ”fiestaer” som kan være verdt ett besøk.

Den norske klubben på La Manga arrangerer også en rekke aktiviteter, med bl.a. Bocca, fotturer, klubbkvelder etc.. For mer informasjon se hjemmesidene til den norske klubben på La Manga, ta kontakt med vårt salgs og servicekontor.

Se også avsnittet om Sierra Nevada, Grenada

Golf, se egen knapp for golf eller golfresortbooking.com

 

 

 


 
 
 
Webdesign and development by Crave Media AS visa mastercard