Hurtigsøk:
Nyhetsbrev:
Last ned video fra La Manga:
Last ned video for Quicktime Last ned video for Mediaplayer
LaMangaBooking.Com:
E-mail: post@lamangabooking.com
Tlf: +34 622 622 637
Adr: Urb. Puerto y Playa,
Pro. 7, local 1.2 bajo
Km. 12.5
30380 La Manga

Kontortid:
Man-fre: 09-18
Lørdag: 10-17
Søndag(helligdag): stengt
Flyselskap:
Samarbeidspartnere:
Autorisert:
visa mastercard
Untitled Document
Presseklipp

Her har vi samlet presseklipp som omtaler La Manga som destinasjon og artikler skrevet om vårt konsept.

Sarpsborg Avisen: La Manga-mer enn fotball
La manga - mer enn fotball

Klikk på bildet for å se større versjon

VG: La Manga-feber: Ny «norsk» by på Solkysten
Elendig vær i fjor ga et rush av nordmenn på jakt etter «evig» sommer. Fremdeles kan du få kjøpt et stykke sol og hav til en overkommelig pris, hvis du bare vet hvor du skal lete!

Farlig nær: Fremdeles kan lokalbefolkningen fiske middagen i La Manga, som de har gjort i generasjoner. Men masseturismen rykker stadig nærmere.

[Les hele saken her]
VG: Nils Arne Eggen eksotiske eksil  Journalist Kari Gjæver Pedersen

Vi kjører gjennom palmealleen på La Manga. Denne lille landstripen som liksom er snittet løs fra Spaniakysten og siden strukket og dratt aldri så lite, slik at den har fått akkurat passe avstand til fastlandet, men uten å løsne helt. Den henger fast i begge ytterkanter, omtrent som tråder som har løsnet fra en vev, og på innsiden har det samlet seg nok vann til at man kan kalle det et hav, og på utsiden ligger et som definitivt er det: Middelhavet.

En gang for lenge siden var La Manga bare denne landtungen og ingenting annet. Så kom fiskere og slo seg til inne i bukten, og etterhvert også mennesker med andre intensjoner enn hardt arbeid. Derfra og frem til nå har stedet vokst langsomt. De aller første husene ute på selve atollen var bygget av fremtidssynte spanjoler. Så kom hollandske og engelske nybyggere til. Nå har også skandinavene meldt sin ankomst. Men før dem kom de amerikanske arkitektene.

La Manga er bygget etter modell av Key West. Denne drømmen av et samfunn ute i havgapet, der rikdom, kunst og spenning hevet det hele et nivå høyere enn dagliglivet. Det er derfor man har anlagt en hovedgate som en ryggrad i landskapet, og kantet den med palmer. På den kan du så cruise hele veien ut. Innimellom kan du titte til venstre og se strender, eller til høyre og se det samme. Parallelt løper bebyggelsen i en smal stripe kilometer etter kilometer ganske til det ytterste, som altså slett ikke er ytterst, men midt på. Her er det en åpning mellom oddene hvor havet trenger gjennom. En åpning som holder avstand til Alicantekysten, og til det tradisjonelle spanske ferielivet, og som derfor sikrer beboerne her den freden og roen de ønsker. - Key West var Hemingways sted, sier Nils Arne Eggen.

Han smiler aldri så lite ved tanken. Kanskje han liker Hemingway? Ikke utenkelig. Kanskje han liker Key West? Ikke utenkelig, det heller? Kanskje han liker La Manga? Helt sikkert. Men om han eventuelt selv har skriveplaner for den nye tilværelsen her i dette visuelle speilbildet av forfatterens paradis, kommer vi tilbake til. I hvert fall er han verken ubelest eller ubeskrevet, til det har han vært en for velutdannet lærer og en altfor suksessfull fotballtrener i gamlelandet. Det kommer vi også tilbake til.

Vi har fulgt veien helt ut til der vannet overtar. Her var det en av general Francos folk som eide landområdene engang i 30-årene. Han hadde visstnok fått det som en gave for visse tjenester. Siden solgte familien etterhvert ut det hele, og sannsynligvis var det et økonomisk gunstig foretakende, for i dag har bebyggelsen skutt i været og folk har strømmet til og slått rot, lokket av det milde klimaet, havet og solen.

Nils Arne Eggen er selv en av dem. Fra leiligheten sin i femte etasje får han så mye lys og utsyn han kan ønske seg.

- Jeg valgte La Manga ut fra tre kriterier, sier han. Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Han flirer.

- Det var forresten en viktig grunn til, og det er at det er liten trafikk her. Vi har barnebarn som gjerne kommer på besøk, og da skal det være trygt. Og det er det ikke gitt at det er alle steder i Spania.

Sitt eget kollektiv ivaretar han også her nede. Venner kommer på besøk, blir i 14 dager og reiser hjem igjen.

- Men man kan ikke sitte på en bar hver kveld for å møte folk. Det er ikke noe for oss. Vi lever vanlig. Vi flyttet ned og bor her som nybyggere på spanjolenes premisser.

Snart kommer et lass med bøker nedover. Enn så lenge har han en spansk/engelsk historiebok.

- En med to spalter, vet du. Den lærer jeg mye av. Du må jo ha noe å gjøre. Ferie for meg er å slippe at andre bestemmer hva jeg skal bruke dagen min til. Som fotballtrener våknet jeg 1. januar og visste jeg hva jeg skulle gjøre helt frem til juleferien. Det var det godt å komme bort fra. Nå handler det om å kombinere det nyttige med det behagelige.

Det går rykter om at Eggen kunne tenke seg å skrive mer. Han har allerede gitt ut en diktantologi sammen med Ola By Rise.

- Den het "Dikt i garderoben". Vi samlet dikt som hadde hatt betydning for oss, og jeg skrev kommentarer til alle. Det med dikt, det er en tradisjon i Rosenborg. Vi brukte jo litteraturen, og vi siterte dikt før kampene. Når du er sammen hver dag hele året, kan du jo ikke snakke om bakrommet oggjennombruddspasninger hele tiden. Vi har solgt nesten 5300 eksemplarer. Halvparten av dem som kjøpte boka, trodde jo den handlet om fotball. Men de leste dem jo.

Mer humring. Vi går bortover promenadebrygga. Eggen halter lett. Han er nyoperert for menisk og sykler mye. Det er La Manga perfekt for, sier han.

 

 
 
 
Webdesign and development by Crave Media AS visa mastercard